Anders Leander i MÖNSTERÅS

Säpo: "Vi klarar inte mer jihadism"

Av Anders Leander - 2015-06-20 10:34





  



  • "Jag har arbetat inom Säpo 30 år och inom polisen sedan 35 år, och jag har aldrig sett något som kommit med så stark kraft som detta. Det är ett enormt tryck på Säpo. Det kan inte fortsätta att rekryteras fler och fler, för då kan vi inte klara det till sist." – Säpochefen Anders Thornberg.

  • Svensksomalierna riskerar nu upp till 15 års fängelse och utvisning från USA.

  • Trots att utrikesminister Margot Wallström i samband med Sveriges erkännande av Palestina sa att detta ger Sverige möjlighet att ställa större krav på Palestina, fortsätter alltså Sverige att kravlöst ösa pengar över dem.

  • Stockholmspolitikerna vill "inkludera" de hemvändande jihadisterna i de vantrognas samhälle genom att ge dem hälsovård, arbete, bidrag och bostad

     

     


    2 maj avslöjar journalisten Per Gudmundson på sin mycket välinformerade blogg där han bevakar våldsbejakande islamism att en svenskirakier vid namn Jasim al Tib har dött i strider mot IS. Mannen ska ha kämpat för al-Hashd al-Shaabi (Folkmobiliseringen), en paraplyorganisation för i huvudsak shiitiska milisgrupper, grundad i juni 2014 av den irakiska regeringen. Styrkorna sägs uppgå till omkring 100 000 man, och syftet är att bekämpa Islamiska Staten.


    5 maj går Haras Rafiq, vd för den brittiska tankesmedjan Quilliam som försöker hindra unga muslimer från att radikaliseras, ut i hård kritik mot den svenska flatheten gentemot islamister: "Sverige tillåter, mer än andra länder, att hatpredikanter får komma in i landet och sprida sitt budskap på föreläsningar. Det borde Sverige ta itu med."


    Rafiq påpekar att islamism är detsamma som fascism, med enda skillnaden att Gud sätts högst i stället för staten. Till Sverige bjuds regelbundet muslimska hatpredikanter in för att tala hos exempelvis Sveriges unga muslimer, en gren till Muslimska brödraskapet. Rafiq fortsatte:


    "Det här är människor som anser att alla som bor i en muslimsk stat och inte följer deras islam bör dödas. Varför bjuder inte Sverige större motstånd?"


    8 maj hölls ett seminarium om jihadism vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Svenska säkerhetspolisen Säpo avslöjade då att rekryteringen av svenska ungdomar till våldsbejakande islamism hotar att bli dem övermäktig. Säpochefen Anders Thornberg sa:

    "Jag har arbetat inom Säpo 30 år och inom polisen sedan 35 år, och jag har aldrig sett något som kommit med så stark kraft som detta. Det är ett enormt tryck på Säpo. Det kan inte fortsätta att rekryteras fler och fler, för då kan vi inte klara det till sist."

    Säpo säger att de "i princip" känner till alla de omkring 300 individer som rest till Syrien och Irak de senaste 2,5 åren, de 35-40 som dött och de cirka 100 som återvänt till Sverige – varav en del haft i uppdrag att utföra terrordåd i Sverige eller andra länder.


    Förutom detta erkände Säpo också att de oroar sig för att utländska jihadister utnyttjar det svenska asylsystemet (där mer än 90 procent saknar id-handlingar men ändå får permanent uppehållstillstånd) genom att "gömma sig i flyktingströmmen".



    av Ingrid Carlqvist
    19 juni, 2015



    LÄS HELA ARTIKLEN HÄR:    Till Artikel





 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards