Anders Leander i MÖNSTERÅS

Tre greps i natt: Känd Salafist körde flyktingar till Sverige

Av Anders Leander - 2015-09-10 08:45



En av de personer på onsdag kväll greps för smuggling på Öresundsbron är dansk-bosnier misslyckades Adnan Avdic, som är känd för att ha extrema islamistiska åsikter. Fotograf Mathias Ögendal säger att han tillbringade några timmar i sällskap med Adnan Avdic efter salafisten hade stoppats på den svenska sidan av Öresundsbron. 

 

Han sa att han transporterade flyktingar, eftersom han själv hade upplevt hur det är att vara flykting i Bosnien. Därför kände han att han var tvungen att hjälpa, säger fotografen Mathias Ögendal till Ekstra Bladet.

 

 

 

   

 

Adnan Avdic  i mitten av bilden med några av de andra män som stoppades av svensk polis. (Foto: Mathias Ögendal)

 

 

Svenska polisen hade stoppat tre fordon från Danmark med 11 flyktingar på Öresundsbron. Ytterligare tre personer greps och misstänks för smuggling. I detta sammanhang har vi tagit tre personer för förhör. De är misstänkta för smuggling.

 

Jag kan inte förneka att de är danskar, men jag vet inte, säger vakthavande befäl Anders Nilsson Ritzau. Köpenhamnspolisen säger att dom inte har någon kännedom om ärendet. Nästan 240 personer lämnade sent på onsdagen ett tåg i Rödbyhamn på Lolland, efter officerare hade gjort klart att danska polisen inte skulle göra något för att kvarhålla dem. Många av karaktärerna hade omedelbart plockats upp av personer som körde flyktingarna bort från platsen.

 

 

 

Källa & Länk:   Ekstra Bladet 

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards