Anders Leander i MÖNSTERÅS

Säpo varnar: IS-terrorister beredda att slå till i Sverige "Nu är väl PK-isterna nöjda"

Av Anders Leander - 2015-09-17 07:15



Säpo fruktar att minst 300 "svenskar" har anslutit sig till ISIS. Minst 40 har återvänt och står nu under hårdbevakning av Säpo. Det finns individer i Sverige som har avsikt för att begå terrorattentat i Sverige, de har förmågan att hantera vapen och sprängmedel.


 

 

 

 

 Säkerhetspolisen uppdaterar nu siffrorna på hur många svenskar som tros ha åkt ner till Syrien och Irak för att ansluta sig till IS. Enligt chefen för Säpo, rör det sig troligtvis om 250 till 300 "svenskar".

 

Det är en explosionsartad utveckling, minst 40 av de som rest har återvänt till Sverige. Det kan vara dubbelt så många. De har fått förmågan att hantera vapen och sprängmedel, säger han.

 

 

 

 

 

Säpo har förhindrat två terrorattentat och bevakar nu återvändarna för att få information om någon planerar ett attentat. Det finns individer i Sverige som har för avsikt att begå terrorattentat i Sverige, säger han.

 

Det räcker med att en eller två är beredda att begå ett terrorattentat, Säpo ser även att fler kvinnor i Sverige ansluter sig till terrorsekten. Enligt Säpo chefen rör det sig om mellan 15 och 20 kvinnor som åkt ner till Syrien eller Irak.

 

Sedan oktober 2010 råder ett förhöjt terrorhot i Sverige. Vi har under de senaste två, tre åren förhindrat två terrorattentat i Sverige. Säpo har tidigare i höst gått ut med att de förhindrade terrorattentat. Vi måste förhindra de här brotten innan de begås, för konsekvenserna är så fruktansvärda.

 

Enligt chefen för Säpo måste fler i samhället ta ett större ansvar för att fånga upp potentiella hot.

 

 

Källa:   AB

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards