Anders Leander i MÖNSTERÅS

DF: Alla flyktingar som besöker hemlandet förlorar sitt uppehållstillstånd

Av Anders Leander - 2015-10-28 21:15



I samma sekund en flykting åker hem på semester till sitt hemland, ryker uppehållstillståndet, säger Dansk Folkeparti.

 

 

 

(Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

 

 

Om du har beviljats asyl i Danmark, men reser på besök i det land du flytt, så röker ett uppehållstillstånd tillstånd med säkerhet. Förslaget är Dansk Folkeparti med debatterna om ett antal utlänningar nedskärningar av integrationsminister Inger Støjberg (V). - Det är djupt problematisk och orättvist att utlänningar som påstår sig ha flytt från ett visst land, men åker på semester där. Om du kan, det finns ingen anledning att du har uppehållstillstånd i Danmark, säger integrations talesman Martin Henriksen (DF).

 

Det finns redan lagstiftning för att beröva tillstånd om myndigheterna upptäcker att en flykting har varit tillbaka i landet, den person som flyr.

Läs också: Støjberg: S kunde inte garantera stöd för ersättningar integrations

Idag är det en bedömningsfråga med möjlighet att återkalla uppehållstillståndet. Lagstiftningen, enligt Martin Henriksen har skärpts, så det är inte längre en bedömning, men med en tydlig lag visar att du förlorar uppehållstillståndet.

Det har funnits exempel där Migrationsverket har återkallat tillstånd från flyktingar som har åkt hem på semester, men beslutet senare motades av Refugee Board.

Vi kommer att hitta några sätt att strama åt mot flyktingar, så att de förstår att de inte kan åka på semester i sitt hemland, om man är flykting. 

 
V: Vi behöver skärpa reglerna säger Integrationsminister Inger Støjberg (VI) är positivt till det danska folkpartiet förslag.- Det har länge varit en nagel i ögat på mig, att se flyktingarna återvända till sitt hemland, till exempel på semester. Så vi har vi dragit in på det, säger Støjberg som kommer att lämna det för en diskusition hur en sådan åtstramning faktisk kan organiseras.
 
 
 
 
 
 Källa:    dk nyheter

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards