Anders Leander i MÖNSTERÅS

Ny forskning: Svenskar vill inte bo med utom-europeiska invandrare

Av Anders Leander - 2015-11-04 20:15



Trots att 87 % av svenskarna röstar på ökat invandring så vill de inte bo i samma områden som utomeuropeiskt födda.

 

 

 



Studien visar att svenskar undviker att flytta till eller från bostadsområden där det bor en viss andel invånare som är födda utanför Europa redan vid fyra procent utomeuropéer i området även om brytpunkten varierar.

 

Segregationen i bostadsområden förklaras ofta som att utrikesfödda vill bo nära varandra och därför flyttar till samma områden.

 

– Ofta framförs det att de som kommer till Sverige gärna vill bo nära sina landsmän. Det här kompletterar den bilden. Även de inrikesföddas flyttbeteende bidrar till den ökade segregeringen. Sedan säger vi inte att det bara är den ena eller den andra förklaringen som gäller, avslutar Emma Neuman som gjort sin studie vid Linnéuniversitetet.

 

-Pettersson undrar varför det behövs forskning på att ”lika barn leker bäst”, det verkar som PK-försöker uppfinna hjulet gång på gång i stället för att ta till sig hundratals år av erfarenhet. Det är inte rasism att påstå att vissa människor inte passar i vårt land. Kulturkrocken är för stor och att tro att det skulle funka.

 

 

 

 

 

 

Källa:   pettersson

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards