Anders Leander i MÖNSTERÅS

Att erbjuda flyktingar skydd är tydligen Annie Lööf's och Centerns allra viktigast uppgift

Av Anders Leander - 2015-11-27 10:30



För oss är det viktigare att flyktingarna "Lyckosökarna" erbjuds skydd, inte att de erbjuds samma höga standard i mottagandet som vi har haft hittills. Vår medmänsklighet kan inte vara villkorad utifrån fyrkantiga och byråkratiska mallar säger Annie Lööf.

 


   

 

 

På kort tid har antalet asylsökande till Sverige ökat kraftigt. Bara de senaste två månaderna har 80 000 personer sökt asyl i Sverige, och hur många som försvunnit in i Sverige utan att söka asyl vet man inte kanske lika många.

 

Det akuta mottagandet är mycket ansträngt. Nästan 22 000 personer finns i polisens register över de som ska tvångsavvisas från Sverige. Av dessa personer är drygt 14 000 efterlysta och listade som ”avvikna”.Trots det hinner polisen inte med regeringsuppdraget att intensifiera arbetet med att verkställa avvisningarna.

 

Sveriges system är helt enkelt inte byggda för dagens mottagande. Centerpartiet delar dock inte regeringens syn på lösningar. Vi ser en annan väg framåt. Vi värnar asylrätten och vill se ett effektivare mottagande, fler vägar till jobb och fler bostäder. "Hur är detta möjligt med öppna gränser???"

 

För Centerpartiet är det viktigare att dessa lemmeltåg av så kallade "flyktingarna" denna invasionen av människor från Syrien, Irak, Somalia, Arab länder kan erbjudas skydd. "Tokdårar" 

 

De förslag som regeringen har lagt fram är till exempel kravet på giltiga ID-handlingar på bussar, båtar och tåg. Då en majoritet av flyktingarna inte har sådana eftersom dom slängt dessa innan dom kommer in i Sverige. En fråga jag ställer mig är, hur kan man passera 4-5 länder utan pass??? Borde inte dessa så kallade flyktingar söka asyl i det första landet dom kommer till??? 

 

Kostnaderna för asylmottagandet ska minska säger Lööf, istället för att Migrationsverket lägger resurser på att jaga sovplatser, den akuta situationen behöver nu breda lösningar för fler boenden, fler jobb "var ska dessa jobb komma ifrån" ???? Det finns ju inte ens jobb till oss svenskar. Vilken värld lever dessa politiker i????

 

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards