Anders Leander i MÖNSTERÅS

Wallström i blåsväder igen och kritiseras nu av Israels ambassadör

Av Anders Leander - 2015-12-05 11:00



I en riksdagsdebatt har nu Wallström uttalat sig om attacker mot civila israeler. Margot Wallström pratade om utomrättsliga avrättningar, ett begrepp som Sveriges radio tidigare tvingats backa från. Uttalandet har lett till en ny diplomatisk kris mellan Israels Ambassadör och Margot Wallström.



 



Israels ambassadör Isaac Bachman ifrågasätter återigen den svenska utrikesministern Wallström att fokusera på de åtgärder offren för terrorn vidtar i självförsvar. Det var på fredagsmorgonen som Margot Wallström deltog i en interpellationsdebatt i riksdagen, med anledning av civila israeler utsatts för 57 kniv- och huggattacker, fem skjutningar och sex ramningar med bilar under tiden 1 oktober till 2 november.

 

 

 

 


Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth undrade om Wallström visste att de pengar som regeringen ger till Palestinierna går till löner till kriminella. Att över en miljard kronor går till löner, ju större brott de begår ju mer pengar får dessa brottslingar.


Folkpartiets riksdagsledamot Mathias Sundin ställde frågan, om varför ministern inte fördömt de pågående attackerna mot civila israeler. Det är inte rätt väg framåt för Mellanöstern. Man måste sansa sig på båda sidor och vi måste vara vän av freden. Responsen blir så att när de dödade på den sidan överstiger det ursprungliga dödsantalet flera gånger om enligt utrikesminister Margot Wallström.


Så sent som i oktober i år använde Sveriges radios begreppet "utomrättsliga avrättningar" för att beskriva hur israelisk polis skjutit ihjäl misstänkta palestinska gärningsmän. Sveriges radio publicerade senare en rättelse: "Vi vill göra en rättelse: det kunde av inslagen felaktigt framstå som att det är fastslaget att det rörde sig om utomrättsliga avrättningar. Så är inte fallet."

 

Nu återstår att se om Margit Wallström kommer att pudla (göra en rättelse) eller komma med en bortförklaring som vanligt. "Om att allt är ett stort missförstånd och att hon blivit helt feltolkad av vad hon sagt".

 

 




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards