Anders Leander i MÖNSTERÅS

Trump på Putins komplimang: "det är en stor ära"

Av Anders Leander - 2015-12-18 10:00



Republikanska president hoppfull Donald Trump svarade på Vladimir Putins kommentar, där den ryske presidenten heter Trump "den absoluta front-runner", som anger att det var en "stor ära" att ta emot beröm från en "högt respekterad" ledare som Putin.

 

 

 


"Det är alltid en stor ära att vara så snyggt kompletteras med en man så högt respekterad inom sitt eget land och utanför" Trump sade vid ett möte i Columbus, Ohio.

Putin prisade Donald Trump på torsdagen för att vilja ha ett fastare band med Ryssland och beskrev honom som "absolut front-runner i presidentvalet."

"Han är en mycket flamboyant man, mycket begåvade, ingen tvekan om det ... Han är den absoluta ledare av presidentvalet ras, som vi ser det idag. Han säger att han vill flytta till en annan nivå av relationer, till en djupare nivå av förbindelserna med Ryssland. Hur kan vi inte välkomna det? Vi välkomnar naturligtvis det ", sade Putin under sin traditionella slutet av året frågestund med journalister.

Noterade emellertid att den ryske presidenten var redo att samarbeta med vem blir nästa amerikanska statsöverhuvud.

 
 
Medan majoriteten av demokratiska och republikanska kandidater har scoring poäng genom att kritisera Ryssland, har Trump tagit en annan ton, säger att han vill arbeta med Moskva om han väljs.

"Jag har alltid känt att Ryssland och USA bör kunna fungera bra med varandra mot besegra terrorism och återställa freden i världen, för att inte tala om handel och alla andra fördelar som härrör från ömsesidig respekt," han upprepade på torsdagen.
 
 
 


Trump har sagt tidigare att han ser sig själv komma överens med Putin. "Jag skulle komma överens med honom," Trump sa i september. "Jag skulle komma överens med en hel del av världens ledare som detta land inte får eller vill vara tillsammans med."

Trump har också uttryckt ett starkt stöd för Rysslands bombningar mot terroristgrupper i Syrien, som inleddes den 30 september efter en formell begäran från Damaskus.
 
 
 


"Jag gillar att Putin bombar skiten ur ISIS" sa Trump i oktober. "Jag ska berätta varför. Putin vill bli av med ISIS av en orsak Putin vill inte ISIS kommer in i Ryssland ", tillade han.
 
 
 
 
Källa:      rt 
 
 
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards