Anders Leander i MÖNSTERÅS

Litauen kräver att Sverige ska förfölja ryska medier

Av Anders Leander - 2016-01-14 19:00


Litauen har underrättat den svenska polisen om att den ryska TV-kanalen RTR-Planeta uppviglar till hat och krig. Jag kan tänka att svensk polis har så det räcker och blir över med kriminella invandrare, rån, skjutningar, våldtäkter, inbrott stölder ja listan kan göras hur lång som helst.


Men löfven VILL SÄKERT ATT POLISEN TAR TAG I RYSSEN och säger ifrån på skarpen!!!




 

© Fotolia/ Karelin Dmitriy

 

Det faktum att Litauen meddelat till den svenska polisen att den ryska TV-kanalen RTR-Planeta uppviglar till hat och krig är en fortsättning av Litauens patetiska ansträngningar att förfölja ryska massmedier, säger ryska UD:s taleskvinna Maria Zacharova.


Det strider enligt henne mot principen om yttrandefrihet.

Denna politik strider mot de grundläggande internationella standarderna inom yttrande- och pressfriheten. Nu har man även försökt tvinga svenskar att förfölja en rysk TV-kanal som är registrerad i Sverige.

 

På tisdag överlämnade Litauens TV- och radiokommission till Sverige uppgifter om den i Sverige registrerade ryska TV-kanalen RTR-Planeta som påstås uppvigla till krig. Uppgifterna skickades in på begäran av en svensk partner.

 

Nu ska vi vänta på Stockholms reaktion. Vi minns hur länge Sverige stödde den extremistiska webbsidan Kaukasuscentret. Man hänvisade just till yttrandefriheten och den svenska grundlagen. Stockholm avslog den ryska partens upprepade ansökningar om att stänga denna informationsresurs.




Källa:    sputnik

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards