Anders Leander i MÖNSTERÅS

400 danska soldater utbildas nu för närstrid med asylsökande

Av Anders Leander - 2016-01-20 09:30



400 soldater från det danska försvaret är nu i närstrid utbildning vid konflikter med asylsökande.



 



Försvarsmakten har börjat träna en 400-män stora enheter som kommer att hjälpa polisen att hålla reda på asylsökande i tre stora flyktingläger i Sønderjylland och Själland, rapporterar Ekstra Bladet.

Det är en veckolång utbildning som är gjorda speciellt för detta ändamål av Polishögskolan. Programmet omfattar olika typer av närstrid tekniker - inklusive användning av pepparspray och skum. Militära krav skjutvapen.

Eftersom polisen vid asylläger är beväpnade med skjutvapen, naturligtvis är en begäran från militären är att soldaterna också bär skjutvapen.

Det bekräftas att Polishögskolan har utbildat 50 militär personal instruktörer i bevakning och blockader och i milda former av fysiskt våld. Det kan vara från olika grepp för att sätta människor i handbojor, men även tekniker för pacificering av en person, till exempel när det gäller ett intrång.

 

Instruktörerna närvarande själva vid utbildningen sitt eget folk, de är redo för uppgiften.
Klaus Munk Nielsen betonar att den fysiska användningen av våld i allmänhet inte omfattar användning av ett skjutvapen.

 

Vakthavande befäl Henrik Mortensen från Joint Services staben, säger att de inblandade soldaterna kommer från ett brett spektrum av regementen - inklusive personer från militärpolisen.


De 400 soldaterna kommer att vara under ledning av lokala befälhavare från den civila polisen.
Militärens roll i den pågående flyktingsituationen överlämnades till den danska ministern för integrations Inger Støjberg, för två veckor sedan, när hon sa att Försvarsmakten skulle bistå polisen med att bevaka asylläger Søgård i Aabenraa, barackerna i Vordingborg, och i Valby.


Det bör inte finnas något tvivel om att militären i detta fall öppnar nya vägar. Denna uppgift är verkligen långt ifrån havet räddningshelikopter stöd eller anti-terror striderna, som alla vet militären bidrar till. För mig är det viktigt att vårt folk får en gedigen utbildning - och inte minst befogenheter behöver de vara utrustade med, i händelse av konflikt.


Du menar vapen? Ja, eftersom polisen är beväpnade med skjutvapen, kommer våra soldater att vara alltför. Om militären behöver sättas in, måste soldaterna känna sina uppgifter till punkt och pricka. Och det betyder att de måste vara beredda på alla situationer, säger Fleming Vinther.

 
 
 
 

 

 
 
Ingen bild

Figge

20 januari 2016 10:25

I sverige utbildas och övar militär i Kristianstad att strida mot svenskar.
Reinfeldt antog också en ny lag som tillåter "strid mot egna befolkningen".

Anders Leander

20 januari 2016 15:39

Det är helt sjukt

 
Ingen bild

Kalle

20 januari 2016 18:17

*Figge
Jag är rätt säker på att Reinswein inte anser att Svenskar är "den egna befolkningen".

 
Ingen bild

s29

1 februari 2016 23:00

I tokSverige så utbildas svenska folket i ;The Stockholm syndrom; allt genom stulna skattemedel (presstöd) givetvis.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards