Anders Leander i MÖNSTERÅS

ISIS i kris: Olje Rutter Förstörda, och är nu sårbara för angrepp

Av Anders Leander - 2016-02-13 16:15



Med oljeleveranser som förstörs innan de når Turkiet, har islamiska kalifatet i Syrien snabbt fått slut på pengar och svårt att fortsätta med kriget.

 

 

 

Syrien har nu övertaget

 

När friheten att transportera miljontals dollar olja över gränsen till Turkiet finner ISIS sig nu alltmer avskuren från sina turkiska "affärspartners ". Utan en stadig ström av pengar, kan den  "islamiska kalifatet" inte snart finnas kvar mycket längre. En allvarlig skada SAA terrorgruppens främsta kassako:

Syrian Air Force jets pulvriserade Daesh positioner i den östra delen av Aleppo provinsen lördag och orsakade allvarliga skador på huvudvägen som används av militanta och att skicka oljetankfartyg i grannlandet Turkiet.

 

Nyheten kommer bara några dagar efter Ryssland genomfört 36 timmar i flyganfall mot defensiva positioner som innehas av "moderata" rebeller i norra Homs.
Om SAA kan behålla sin framfart.

 

The Independent rapporterar att ISIS fästen nu är utsatta för attack:
Snart kommer den syriska armén, och dess Hizbollahs allierade och ryska flygvapnet sätta sin kurs för Isis "huvudstad" Raqqa? Isis, som håller Palmyra, måste lära sig av den extraordinära utvecklingen under de senaste timmarna vara djupt oroade. Den eviga Sunni "islamiska kalifatet" i Syrien ser inte ut  att vara för evigt längre.


Syriska armén är offensiven och även västerländska nyhetskanaler erkänner motvilligt att de gör stadigt framsteg. ISIS är fortfarande vid liv och sparkar för att hålla sig kvar, men för hur länge? och är det därför USA vill ha vapenvila så dom hinner hämta sig och få stöd från USA, Turkiet, och Saudi Arabien???

 

 
 
 Källa:    russiainsider
 

 

DAESH · ISIS · Krig · Olja · Pengar · Ryssland · Syrien · Turkiet · USA · Vapen · Våld
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards