Anders Leander i MÖNSTERÅS

Facebook vägrar att ta bort "mörda Donald Trump" sida

Av Anders Leander - 2016-05-03 08:15



Medan censurera inlägg milt kritisk mot feminism, har Facebook vägrade att ta bort en sida med titeln "mörda Donald Trump" hävdar att det inte bryter mot företagets "gruppstandarder ".

Efter en Facebook-användare rapporterade sidan Facebook svarade med att säga att det skulle ta några ytterligare åtgärder.

"Vi gick igenom den sida du rapporterade för att ha ett trovärdigt hot om våld och fann det inte bryter mot våra gruppregler ", säger meddelandet.

 

Så sammanfattningsvis: Uppmana till mord på Trump är bra, med argumentet att hans anhängare är inte rasistiskt - vilket inte är bra.

 

 

 



Det sociala nätverket är också mindre tolerant anmärkningar som är kritiska till den migrerande tillströmningen närvarande översvämmas Europa.

Förra året träffade Facebook VD Mark Zuckerberg med Tysklands förbundskansler Angela Merkel för att arbeta på ett system för att censurera och fina tyskar för "främlingsfientliga " Facebook inlägg om invandrare. Programmet, som syftar till att bekämpa "hatpropaganda" är också övervakas av vänsteraktivisten Anetta Kahane, en tidigare medlem av den östtyska Stasi.

 

 

 



Som det tidigare rapporterats, tog det Twitter strax under 6 månader för att ta bort ett konto med titeln "Kill Trump", medan företaget har varit märkbart mer pro-aktiva när det gäller att censurera konservativa för att ha fel politik.

 

 

 

 Källa:      redflagnews




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards