Anders Leander i MÖNSTERÅS

Regeringen vill fatta beslut om att höja pensionsåldern

Av Anders Leander - 2016-10-27 15:15



Innan 2018 vill regeringen höja åldern för när man får gå i pension. Det säger Annika Strandhäll som är socialförsäkringsminister. I dag kan människor ta ut pension från 61 års ålder, men politikerna vill höja till 69 år.

 

 

 

 


Man har också rätt att behålla sitt jobb till 67 års ålder. En utredning har föreslagit att man ska vara minst 63 år för att ta ut pensionspengar. Människor ska också kunna behålla sina jobb till 69 års ålder. Men än så länge är inget bestämt. Regeringens ambition är att redan före nästa val 2018 ska riksdagen fatta beslut om höjd pensionsålder. Det kan betyda att lägsta åldern för uttag av allmän pension höjs från 61 till 62 eller 63 år.

 

 Utredningen vill se en höjning av lägsta åldern för uttag, först till 63 från nuvarande 61, och därefter i takt med stigande medellivslängd. Rätten att fortsätta ha kvar sin anställning skulle höjas från nuvarande 67 till 69.

 


Vänsterpartisten Björn Samuelsson har haft garantipension i 19 år


    



Den tidigare vänsterpartisten Björn Samuelsson, 64, lämnade riksdagen 1996. Han har uppburit garantipension i drygt 19 år, vilket är längre än någon annan i systemet. Beslutet att tilldela honom pengarna gäller till och med november 2016. För närvarande får Björn Samuelsson ut 22 300 kronor varje månad. Det tror väl fan att alla politiker vill höja pensionsålder, ju högre pensionsålder ju längre får dom garantilön från regeringen.


Det är inte svårt att jobba till 70 år om man suttit vid ett skrivbord och nött byxarslet i hela sitt liv. Alla dessa som har kroppsligt arbete då??? Man är ju slut i kroppen redan vid 55 år.


Medellivslängden ökar med ett år varje decennium sägs det, iinte konstigt när man sitter och nöter byxbaken hela livet.

 

Nu säger socialförsäkringsministern Annika Strandhäll, som också är ordförande i pensionsgruppen, att hon hoppas att det blir ett beslut före nästa val. Ett förslag och förhoppningsvis ett beslut fattat i riksdagen, säger hon.

 

Det är en fortsatt oenighet om hur mycket åldergränserna ska höjas. De borgerliga partierna sägs vilja ha en höjning i linje med pensionsåldersutredningen till 63 respektive 69 år, medan Socialdemokraterna lutar åt en höjning till 62 respektive 68.

 

Idag är det så att många med tunga arbeten som inte orkar att arbeta till 65 års ålder, vilket ställer krav på förbättringar av arbetsmiljön.

 

 


Ledamöter med inkomstgarantier efter partitillhörighet


S: 33 st

M: 15 st

V: 14 st

MP: 5 st

KD: 7 st

FP: 6 st

C: 6 st

SD: 0 st

 



 
 
 
 
Ingen bild

s29

29 oktober 2016 23:41

Men hur ska det gå för alla dom ensamkommande BARNEN? Nån jävla gång ska dom väl bli arbetsdugliga och bidra till systemet?Ska verkligen odugliga gammla Svenskar hålla upp arbetstillfällena?

Anders Leander

30 oktober 2016 07:16

Två Måndagar i samma vecka är något vi aldrig kommer att få uppleva!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards