Anders Leander i MÖNSTERÅS

Wikileaks: Förra Utrikesminister Carl Bildt var hemlig USA-informatör

Av Anders Leander - 2017-02-23 02:15



Organisationen Wikileaks hotar med att offentliggöra en rapport som ska avslöja att Sveriges utrikesminister Carl Bildt har varit hemlig USA-informatör sedan 1970-talet.


 

 

Carl Bildt (M). Foto: SCANPIX

 

 

Redaktionens tillägg: Den här artikeln har fått stor spridning i sociala medier. Observera att publiceringsdatum är 2012. Wikileaks hotar med att publicera en hemlig diplomatrapport, som ska visa att Carl Bildt har varit hemlig USA-informatör sedan 1970-talet. Anledningen till hotet är att rörelsens frontfigur Julian Assange riskerar att utlämnas till Sverige.


Utrikesminster Carl Bildt kommenterar tidningsuppgifterna på bloggen Alla Dessa Dagar:

”Jaha.

Nu väntar vi bara på att man också kommer att från att publicerar denna enligt deras mening ytterligt graverande rapport.


Ty när det sker kommer denna del av den planerade “smutskastningskampanjen” snabbt att falla sönder och samman.”

Enligt Expressens uppgifter påstår Wikileaks att den amerikanska diplomatrapporten är från 1973, och att den pekar ut den amerikanske politiske konsulten Karl Rove som Carl Bildts kontaktperson. Karl Rove har varit vice stabschef åt president George W. Bush. Enligt Expressen är Bildt och Rove goda vänner.

Wikileaks talesperson Kristinn Hrafnsson har sagt till Expressen att rapporten snart kommer att avslöjas.

– Jag kan bara bekräfta att vi har dokument som visar den nära relationen mellan Carl Bildt och insiders i Washington. Jag är säker på att uppgifterna snart kommer att göras tillgängliga för allmänheten, säger Hrafnsson till Expressen.

Enligt Expressens uppgifter planerarWikileaks en global smutskastningskampanj mot Sverige, om Julian Assange lämnas ut från Storbritannien. I smutskastningskampen ingår bland annat att Wikileaks ska offentliggöra hemliga regeringsdokument, blockera svenska ambassader utomlands och smutskasta svenska företag.

– Det här kommer att skada Sverige mycket mer än debatten om Muhammed-teckningarna, uppger en källa med insyn i Wikileaks planering, till Expressen.




Källa:     SvD





 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards