Anders Leander i MÖNSTERÅS

118 läkare tvingas lämna Sahlgrenska av budgetskäl????

Av Anders Leander - 2018-07-23 02:00



118 läkare tvingas lämna Sahlgrenska av budgetskäl

 

 

Bild: Marie Ullnert

 

 

Personal klagar på fullproppade mottagningar och en tuff arbetsmiljö – då väljer Sahlgrenska sjukhuset att avsluta 118 läkartjänster. Men enligt ledningen är det att gå tillbaka till “normala nivåer”.

 

Göteborgs-Posten har varit i kontakt med flera medarbetare på sjukhuset som är kritiska till att de 118 vikarietjänsterna löper ut efter september. De vittnar om en hög arbetsbelastning och en personalstyrka som inte hinner med.

 

Men Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg känner sig nödgade att spara pengar, detta eftersom sjukhuset redovisade ett budgetunderskott på 114 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Läkarna kommer heller inte ersättas med ny personal då det råder ett anställningsstopp på sjukhuset sedan i våras.

 

Per Albertsson, områdeschef som varit med och tagit beslutet, tror dock inte att personalminskningen kommer påverka sjukvården negativt.

 

– Under 2017 utökade vi våra tjänster med 140 läkare för att vi trodde att det skulle öka vår produktion på sjukhuset, men vi har inte sett att vi fått den produktion vi hoppades på. Vi ser det inte som att vi gör nedskärningar utan att vi går ner till normala nivåer. Vi tror inte att dessa tjänster som försvinner kommer att påverka personalen eller våra patienter säger han.

 

 

 

Källa & Länk:   dagensmedicin

 

 

 

 
 
Ingen bild

s29

24 juli 2018 23:25

Så tidigare hade man alltså TILLSAT 118 högavlönade av Svenska folkets skattepengar avlönande som uppenbarligen inte fyllde någon funktion?

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards